5.8.2010

Luopumisia...

Huomenna tulee kuluneeksi kolme kuukautta isäni kuolemasta. Olemme eläneet ensimmäistä kesää ilman isää ja ukkia. Suurin muutos on tietenkin äidilläni, joka runsaan viidenkymmenen vuoden yhteiselon jälkeen joutuu luopumaan puolisostaan ja nyt myös kodistaan, joka on myös minun ja veljeni synnyinkoti. Rakas kotitalo saa ensiviikolla uudet asukkaat ja on aika kääntää elämässä uusi lehti. Äitini sisustaa nyt uutta ja oikein mukavaa pientä kotiaan reippaana, mutta varmasti myös haikein mielin...

Olen kertoillut täällä blogissani kesästä mökillä. Mökki on minulle erityisen rakas, sillä tämän mökin ovat vanhempani aikanaan rakentaneet ja sitä rakkaudella vuosikymmenet vaalineet. Myös mökillä on kääntynyt uusi lehti ja se on siirtynyt minun ja perheeni kesäpaikaksi.
Lämmöllä muistan kirvesmies-isääni, katsellessani hänen kättensä töitä.
Olen kerännyt mökille mahdollisimman paljon hänen tekemiään huonekaluja. Osan olen entisöinyt, osa on alkuperäisessä asussaan.


Jotain uuttakin on hankittu, KAAPPI, josta kertoilinkin viime postauksessa. Kaappiin olen kerännyt vanhempieni vanhoja astioita, äitini kirjailemia pyyhkeitä ym...Vetimet on aika hauskat...

Arabian ihania kahvikuppeja...

Viinikarahvi ja laseja...

Tämä kannu on Arabian kilta-sarjaa, samoin alemmassa kuvassa olevat kahvikupit ja asetit.


Suuren surun jälkeen paistaa myös aurinko...

Ihania elokuun päiviä kaikille toivottelee...
Taina

6 kommenttia:

 1. Sinulla on rakkaita muistoja isästäsi, niitä ei voi mikään viedä <3 Minäkin muistelen usein isääni, kun hän oli todella taitava käsistään ja huumorintajuinen. Ihana tuo kaappi ja nuo siniset arabian kupit:)

  VastaaPoista
 2. Voi minäkin ihastuin noihin kuppeihin...! On mahtavaa kun voi viedä jotain perintönä sukupolvelta toiselle, kuten sinun kupit tai mökki.

  Mukavaa viikonloppua, luvassa taitaa olla mainiot mökkisäät!

  VastaaPoista
 3. Tykkään tuosta kaapista. Näyttäisi olevan oikein puuta? Kyllä nuo puiset huonekalut ovat hienoja, kun niitä pystyy tosiaankin entisöimään ja pienet kolhut tuovat niihin ajan patinaa aiheuttamatta tarvetta uusia/vaihtaa ko huonekalua.

  VastaaPoista
 4. Voimia kovasti myös sinne. Kohtalotovereita, tosin kohdallani kyse äidistäni ja aikaa nyt tapahtuneesta 3 ja puoli kk...

  VastaaPoista
 5. Aika ihanaa, kun teillä on mökki, jossa isän jättämät muistot huonekaluissa elävät.

  Kauniita ovat kuvien tavarat, Arabian retrokupit niin suloisia, ja tuo kaappi on tosiaan hieno.

  VastaaPoista
 6. Kauniisti olet sisustanut paikkaa, jossa muistot ovat pinnalla.
  Upeita tavaroita vitriinissä.

  Ihania mökkipäiviä ja viikonloppuja sinulle!!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...