9.1.2011

Tapetit vaihtoon...


Aikanaan kun tämän talon rakensimme meillä oli kaksi poikaa(v.1991). Makkareita tehtiin vain kolme. Meille vanhemmille iso makkari omalla veskillä ja vaatehuoneella. Pojille hieman pienemmät huoneet. Aika kului ja perhe kasvoi tyttövauvalla (v.1995). Kohta olikin edessä huoneiden uudelleen järjestely. Pojat muuttivat tähän isoon huoneeseen ja me isännän kanssa entiseen vanhemman pojan huoneeseen. Aika kului ja pintaremppaa tehdessä pojat valitsivat huoneeseen sinisen tapetin. Vuodet kului ja vanhempi poikamme lähti opiskelemaan Jyväskylään. Taas tuli huoneiden vaihto eteen ja me pääsimme takaisin alkuperäiseen huoneeseemme. Olen aina pitänyt sinisestä ja niinpä kelpuutimme poikien valitsemat tapetit, ihan hyväkuntoiset kun olivat. Vaaleilla tekstiileillä ja huonekaluilla ilme oli oikein raikas. Taas kului vuosia ja aina joku muu remonttikohta ajoi edelle ja meillä vaan siniset tapetit pysyivät seinillä. Viimekeväänä kylppäriremontin yhteydessä etsin kivoja tapettimalleja ja sovittelin niitä seinälle. Kevään ikävät tapahtumat siirsivät kuitenkin asiaa. Nyt vihdosta viimein uudet tapetit ovat seinässä:))

Pidin viimeperjantaina lomapäivän ja heti aamusta aloitin repimispuuhat. Homma sujui nopsasti kun vuodat irtosivat isoina kappaleina. Kokemusta on hieman huonomminkin irtoavista tapeteista.
Lauantaiaamuna tuli setäni R... mieheni avuksi ja pienien alkuvalmistelujen jälkeen alkoi valmista syntymään.Kohdistettava tapetti vaatii huolellisuutta ja on hieman hitaampaa laittaa.
Valitsemamme tapetti on pohjaväriltään hiekan sävyinen ja siinä on hopeisia kuvioita.Toinen päätyseinistä on yksivärinen ja hieman mudan sävyinen. Tälle seinälle laittelen mm.valokuvia.


Pidän kaikesta vanhasta ja yhdistelen vanhaa ja uutta keskenään. Meillä on jo pitkään ollut sängyn päädyssä hylly joka on tehty harmaalaudasta. Sama hylly saa jatkaa virassaan.

Parikymmentä vuotta vanhassa talossa on aina tekeillä jotain pientä pintaremonttia ja seuraavksi meillä on edessä parkettilattioiden hionta. No se on tehtävä sitten kesällä kun voidaan muutta maalle hionnan ajaksi.

Kiva kun poikkesit!!

Taina

5 kommenttia:

 1. Kaunis tapetti, kaunis huone :))

  VastaaPoista
 2. Ihana tapetti, kyllä tapetilla saa ihmeitä aikaan:)Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Tosi upeaa tapettia :) Kyllä nyt kelpaa!

  VastaaPoista
 4. Ihana tapetti!
  Tuo takaseinän väri kiinnostaisi, ollaan ajateltu maalailla vähän , ja etsinnässä on ilmeisesti samantyylinen väri ?
  -päivi-

  VastaaPoista
 5. Tosi upea seinä! WAU! Muutenkin ihana blogi,taidan jäädä lukemaan vähän pidemmäksikin aikaa!

  Ihanaa keväänjatkoa sinne suunnalle!

  - Jaana "Kainuunkadulta"

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...