21.3.2011

Minun askartelutilani

Heippa vaan kaikille!

Kuten moni täällä piipahtava tietääkin, minulle rakas harrastus on korttiaskartelu.
Olen  nuoresta asti tehnyt aina jotain käsilläni ja harrastanut mm. huovutusta, kankaan kudontaa, entisöintiä , savitöitä ja tietenkin ihan tavallista paperiaskartelua laidasta laitaan.
 Muutama vuosi sitten hurahdin ihan täysillä korttiaskarteluun ja sen lumoissa olen vieläkin. 
Parastaikaa-blogini perustin lähes kaksi vuotta sitten ja sen myötä olen saanut monta aivan ihanaa tuttua ja jopa ystävää:)) Monta  mukavaa messumatkaa on tehty ja monessa blogitapaamisessa olen saanut olle mukana.
Askartelutilani on kotimme kodinhoitohuoneessa. Aikanaan tämä metrin mittainen pöytätaso mitoitettiin ompelupöydäkseni ja sinä se palvelikin lastemme ollessa pienempiä.
Aika-ajoin toivon uutta isompaa askartelutilaa ja sitä on suunniteltu milloin vintille, milloin autotalliin.Tämä nykyinen tilani on kuitenkin keskeisellä paikalla ja kaappitilaa on runsaasti.Voin muiden kotitöiden lomassa askarrella ja jättää keskeneräisen työn odottamaan. Hyvänä puolena on myös vesipiste.

 Tässä pieni työpöytäni. Kaikki tärkeä on käden ulottuvilla. Säilytän kaapeissa mm. kausituotteet (esim. joulujutut) ja otan ne esille kun alan niitä tarvita.Tällä hetkellä olen vallannut tarvikkeillani jo aika monta kaappia suht tilavasta kodinhoitohuoneestamme.

Tarvikkeita säilytän läpinäkyvissä laatikoissa ja olen hakenut Makuunista vinot pinot vanhoja karkkilaatikoita ilmaiseksi. Kun laatikosta näkee jo ulospäin mitä se sisältää, ei jokaista kantta tarvitse avata.

Työpisteeni takana on toinen korkeampi työpöytä, joka on ns. mankelointipöytä,(oikea mankeli on huoneessa toisaalla). Tässä säilytän tärkeän työkaluni eli cuttiksen ja stanssit. Seinään kiinnitetty tanko koukkuineen on Ikeasta. Vesipiste on muuten tuossa heti vasemmassa reunassa.

Tämä pikkukaappi työpöydän alla oli aikoinaan tarkoitettu puhtaalle silitettävälle pyykille, mutta nyt  kori on siirtynyt muualle ja tilalle on laitettu hyllyt. Kaapissa säilyttelen leikkureita ja osan leimasimistani.

Tämä vanha laatikosto sai pyörät alleen ja se toimii nauhavarastonani. Päällä muovilaatikoissa on kukkia.

Laatikoston laitan  työpöydän alle kun en sitä tarvitse.

Kuten huomaatte ei säilytysratkaisujen tarvitse olla huippuhienoja tai kalliita. Vanhaa tuunaamalla saa ihan kivoja ratkaisuja aikaan.
Jokainen korttiaskartelijahan tietää, että sievoinen summa näihin tarvikkeisiin jo muutenkin menee:)))

Työpöytäni askartelutuotoksia voit käydä kurkkimassa parastaikaa-blogistani eli  täältä.

Oikein mukavaa kevätpäiväntasaus-päivää !!!9 kommenttia:

 1. Kyllä tuolla kelpaa askarrella!!
  Tottahan se on, että kunnon työtilat lisää huimasti motivaatiota - ja tuloksia syntyy. Kiitettävä on myös tarvikevarastosi. ;)

  Oikein mukavia kevätpäiviä sinulle Taina :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavat askartelutilat sinulla ja PALJON materiaalia mistä näperrellä. Ei ihme, että korttisi ovat niin kauniita:)Täytyy tietysti olla runsaasti taitoa ja silmää<3

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva kun päästiin kurkkaamaan sun askartelupisteeseen! Vaikuttaa oikein hyvin toimivalta kokonaisuudelta.

  VastaaPoista
 4. upea näppärä tila! Itse olen samaa mieltä, ettei aina tarvitse uutta. itsekin olen monen monta vanhaa "rasiaa, hyllyä yms" tuunannut matkan varrella omaan käyttööni sopivaksi. Osa niistä on lentänyt vastatoon kun ovat jääneet ns. pieneksi, mutta näin sitä saa moni tavara monta uutta elämää .... :D

  VastaaPoista
 5. Tämä on niin kiva tila. Kodinhoitohuoneessa on jo valmiiksi työtasoja kuten tuo mankelointipiste ja lisäksi juokseva vesi jne, ja tämä on aivan parasta tilankäyttöä! Aivan mahtava <3

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva nähdä livenä näitä ratkaisuja - itsellä kun kehitteillä kaikenlaista...sinulla tuntuu olevan kompakti kokonaisuus! Minä vaatimaton askartelija nipersin aina sohvalla telkkaria katsellen, välineet kaivoin aina ja aina esille milloin mistäkin. Sitten sain käytetyn nurkkaan laitettavan atk-pöydän hyllyineen, ensin se vaelsi vanhan omakotitalomme kellariin, sieltä pimeydestä olohuoneeseen muutama päivä sitten. Pikku hiljaa järjestelyä ja onpa ihana, kun ei tarvitse kohta etsiä aina kaikkea :))))

  VastaaPoista
 7. Ihastuttavat askartelutilat sinulla. On aina mukava saada nähdä muiden askartelutiloja. Erinomaisia säilytysratkaisuja olet kehitellyt. Kyllä noissa tiloissa kelpaa ahkerasti askarrella =)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva ja kompakti (niinkuin ed sanottu),
  kiitos kuvista,-))m

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva ja toimivan näkönen askartelutila, noi karkkilaatikot mäkin olen todennu hyviks säilytysrasioiksi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...