21.9.2014

Matka Kreetalle

Elokuun viimeisellä viikolla lähdettiin tyttären kanssa katsastelemaan ihanaa Kreetan saarta,( tuttu paikka molemmille ennestään).
Olin vielä elokuun alkupuolella sitä mieltä, että etelän lämpöön ei lähdetä kun Suomen kesä on ollut niin kaunis.
No, ensimmäinen viileä keli ja sade saivat minut toisiin ajatuksiin ja matka olikin varattu alta aikayksikön.
Paikaksi valikoitui paikka Hanian lähellä nimeltään Agii Apostoli. Pieni kylä varustettuna ihanalla hiekkarannalla, muutamalla ravintolalla ja pikkukaupalla. Hotelli oli mukava, siisti ja kodikas. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämmintä riitti, ihan liiaksikin.

  Tässä muutama kuva hotelliltamme. Appelsiineistä puristettu kylmä mehu tai frappe (jääkahvi) maistuivat kuuman auringon alla.

Läheinen ranta oli pienen kävelymatkan päässä. Aamu-uinnin aikaan ranta oli vielä kovin autio.

Päivän retki tehtiin tietenkin  Elafonissin rannalle. Paikka on ihana ja siellä kannattaa käydä. Matka rannalle kulkee läpi vuoriston ja hieman tuli sydämen tykytyksiä kun katselin syviä rotkoja bussin ikkunasta. Maisemat ovat henkeäsalpaavia ja pikkukylät pienine kahviloineen elävät omaa kiireetöntä elämäänsä.

Hanian kaupunkiin oli matkaa vain nelisen kilometriä ja siellä vietettiin yksi soppailuiltapäivä ja nautittiin illallista ihanassa rantaravintolassa.

 Ruoka Kreetalla on hyvää ja hintatasokin ihan ok. 


Tyttären kanssa matkustelu on ihan parasta. Päivisin nautitaan auringosta ja uimisesta. Illalla kun aurinko on laskenut lähdetään katselemaan paikallista menoa, käydään ostoksilla ja syömässä. Joskus huristellaan paikallisbussilla lähikyliin.

Nyt on D-vitamiinit tankattu ja aika valmistautua syksyyn. Tytär aloitti työt 1.9 täällä.
 Minä palaan vuorotteluvapaani jälkeen töihin huomenna 22.9, toivottavasti hyvin levännenä ja virkeänä.

Näissä tunnelmissa tänään:))

3 kommenttia:

  1. Ihana on ollut lomasi Kreetalla. Sen uskon, koska siellä useampaan kertaan käyneenä tiedän saaren ihanaksi. Ja ne ruoat vievät kielen mennessään! Onnea työhön paluuseen huomenna!

    VastaaPoista
  2. Oi miten kauniita kuvia.
    Pikka on mahta, ollaan peheeni kanssa käyty myös sillä!
    Hyvää ruokaa ja paveluua mekin saimme siellä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...